Europa – stedene med mest sol og livskvalitet

Europa – stedene med mest sol og livskvalitet

Vårt eget kontinent byr på en rekke solfylte reisemål, sommer som vinter, både for den aktive og den late. Hvilket reisemål som passer best avhenger derfor i stor grad av hva slags ferie man ønsker, og dessuten når man ønsker å dra.

Reiser man om sommeren kan man oppleve mye sol og varme også langt nord i Europa, mens man om vinteren gjerne vender nesten mot Kanariøyene for å få et varmest mulig klima.

Øyhopping i Hellas

Hellas er et svært populært reisemål, både på grunn av de relativt rimelige prisene, den hyggelige befolkningen og ikke minst det varme klimaet. Turistsesongen i de greske øyer starter tidlig om våren og varer til langt ut på høsten.

Mange velger å reise til en av de største øyene, for eksempel Kreta eller Rhodos, men hvis du er litt eventyrlysten kan definitivt øyhopping være et godt alternativ. Dette gir en unik mulighet til å oppleve mye på en og samme reise, samtidig som det subtropiske klimaet gir gode muligheter for soling og badeliv.

Øyene i Egeerhavet øst for fastlandet er spesielt godt egnet for denne reiseformen. Øyene her ligger tett, og det er både enkelt å raskt å ta seg til de ulike øyene med båt. Her finner du mye både å gjøre og se på, eller du kan ligge under en parasoll på en av de fine strendene hvis du heller foretrekker det.

Kulturreise i Roma

Roma er kjent som «den evige stad», og siden byen er sete for paven, kalles den også «den hellige stad». Hovedstaden byr på en rekke historiske og kulturelle opplevelser, og området har et middelhavsklima.

Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 23 grader, mens tilsvarende tall for januar er på rundt 8 grader. Roma anses som en av de viktigste turiststedene i verden, først og fremst på grunn av den store historiske arven.

Blant severdighetene du finner i Roma kan nevnes Peterskirken, Det Sixtinske kapell, Colosseum, Forum og Spansketrappen. Roma ligger ikke ved Middelhavet, men med en kort buss- eller togtur kan du slippe unna byens larm og nyte en avslappende dag på stranden.

Dykkerferie i Malta

Malta er en øyrepublikk i Middelhavet med milde vintre og varme, tørre somre. Øya byr på mange spennende opplevelser, og er blant annet et meget populært sted for dykkere.

Området byr på noe av det reneste vannet i Middelhavet med god sikt på inntil 30 meter. Her finner du dessuten både hvite sandbunner, klippekyster, laguner, koraller, grotter og et rikt dyreliv. I tillegg finnes en rekke skipsvrak som kan utforskes, blant annet den store oljetankeren Um El Faroud som ligger bare 200 meter fra kysten.

Av fly kan man oppleve både bombe- og jagerfly fra den annen verdenskrig. Det tilbys en rekke ulike dykkerkurs, med norsktalende instruktører. Dermed trenger du ikke å ha dykkersertifikat for å dra på oppdagelsesreise til Malta. For de som er litt mindre aktive kan Malta by på lange sandstrender og en rekke spennende matopplevelser.