Australia – opplev sol, kultur og eventyr!

Australia – opplev sol, kultur og eventyr!

Australia ligger bokstavelig talt på andre siden av kloden, og det tar derfor relativt lang tid å reise hit. Likevel er det absolutt verdt turen, ettersom Australia byr på alt du kan tenke deg – og enda litt til.

Her finner du blant annet verdens største korallrev, Great Barrier Reef, som strekker seg langs østkysten av landet, og Uluru, verdens nest største monolitt. Australia byr på en usedvanlig rik flora og fauna, og er derfor en yndet feriedestinasjon blant naturinteresserte. Ønsker man en mer kulturell opplevelse, kan man vende nesen mot Sydney.

Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er verdens største korallrev, og er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Revet strekker seg omtrent 2.600 km langs Australias østkyst, og kan ses fra verdensrommet.

Dyrelivet i revet er svært mangfoldig, og huser mer enn 1.500 typer fisk og 3.000 bløtdyr. I tillegg tiltrekkes ulike arter av hval, delfin, hai og skilpadde, og mer enn 200 fuglearter hekker i området.

Revet kan ses ved å snorkle eller dykke, men det er også mulig å studere det yrende sjølivet fra glassbunnbåt eller vannscooter. Det tilbys dessuten en rekke turer med helikopter eller sjøfly for de som ønsker å se revet fra luften.

Kanskje er du modig nok til å hoppe i fallskjerm og sveve ned mot revet? Bare en kort båttur unna finner man dessuten Whitehaven Beach, kåret som en av verdens fineste strender. Her kan du nyte late dager i solen på kritthvit silikasand.

Sydney

Sydney er en svært populær turistdestinasjon, og bli ofte omtalt som en av de mest pulserende byene i verden. Det mest kjente landemerket i Sydney er Sydney Opera House, der det settes opp både operaer, teater, musikaler og ballett.

Byen huser dessuten en rekke ulike sosiale og kulturelle festivaler, inkludert Sydney Festival og Sydney Film Festival. Byen har også en stor dyrepark, Taronga Zoo, som huser mer enn 4.000 dyr av mer enn 350 ulike arter.

Her kan du se både australske dyr som kenguru og koala, og dessuten løver og elefanter. Like utenfor bykjernen finner du den kjente stranden Bondi Beach. Den sørlige delen byr på store bølger, og er derfor et populært feriemål for surfere. Nordsiden av stranden er mye roligere, og er populær blant badeturister.

Uluru nasjonalpark

For de naturinteresserte er Uluru nasjonalpark vel verdt et besøk. Turister fra hele verden kommer til parken for å beundre den spesielle geologien og den flotte naturen.

Området eies av aboriginene, den australske urbefolkningen, og nasjonalparken står på verdensarvlisten til UNESCO. Her finner du blant annet det røde fjellet Uluru, som aboriginene anser som et hellig sted. Området har et svært rikt plante- og dyreliv, og er du heldig kan du møte på noen av de sjeldne pattedyrene.

Det er registrert mer enn 175 ulike fuglearter i parken, og stedet er derfor svært populært blant fugletittere. Parken byr dessuten på en rekke fine stier der du kan ta flotte gåturer og nyte det naturen har å by på.